014 81 02 80
Neem eens een kijkje in de webshop!
Alle zondagen in DECEMBER open van 11u tot 17u!!!!!
Kom je graag langs buiten de openingsuren? Bel voor een afspraak!

Bergschoenen in Antwerpen

Zoekt u bergschoenen omdat u een lange wandeling plant in Antwerpen, Vlaams-Brabant of Limburg? Dat is een goede keuze, omdat goede schoenen belangrijk zijn voor uw comfort. Bergschoenen gaan langer mee en horen thuis in de kast van iedere avonturier. Bij ons vindt u diverse schoenen voor mannen en vrouwen van vooraanstaande merken. Ontdek ze hieronder!

Waarom bergschoenen kopen in Antwerpen?

Wat maakt bergschoenen bijzonder? Bergschoenen zijn steviger dan wandelschoenen en bieden u ook een betere enkelbescherming tijdens uw wandelingen in Vlaams-Brabant, Limburg of elders. Een bergschoen geeft meer steun aan het enkelgewricht dan bijvoorbeeld een lage wandelschoen. Naargelang de ondergrond, alsook de activiteit waarvoor u de schoen gebruikt, heeft u een andere schoen nodig. Benieuwd? Lees dan zeker verder!

Voorbeeld van lage schoenen

Categorisering van bergschoenen en wandelschoenen

  • KLASSE A: In de eerste klasse vallen lichte wandelschoenen, die door hun soepelheid een groot loopcomfort bieden op eenvoudig terrein. Voor zomerse tochten met een lichte rugzak zijn de schoenen uit klasse A ideaal.
  • KLASSE B: In de tweede categorie vallen bergschoenen of trekkingschoenen die geschikt zijn voor tochten in een zwaarder (rotsachtig) terrein zoals in Vlaams-Brabant en Limburg. Ze bieden een hogere bescherming, veel steun, en zijn vrij tot zeer waterdicht. Dit is een puike keuze voor meerdaagse rugzaktrekkings.
  • KLASSE C: Tot de derde klasse behoren bergschoenen voor tochten in een zwaar bergachtig terrein, met een hoge wandeltechnische moeilijkheidsgraad. Deze schoenen bieden door hun stijve schacht een uitstekende steun aan de enkels en achillespees.
  • KLASSE D: Tot de vierde categorie behoren stijgervaste klimschoenen voor alpine ondernemingen in rots, sneeuw en ijs. Met hun stevige bovenwerk en totaal stijve zool krijgen uw voeten veel meer ondersteuning.
  • KLASSE E: In de laatste categorie vinden we de expeditie klimschoen voor alpine expedities of winterklimmen (extreme koude) terug. Ze hebben dezelfde eigenschappen als de schoenen uit klasse D, maar hebben een hogere warmte-isolatie.

Ontdek onze bergschoenen en wandelschoenen in Antwerpen

Of u nu gaat wandelen in het Scandinavisch hooggebergte of een korte ochtendwandeling maakt in Limburg of Vlaams-Brabant, in onze winkel nabij Antwerpen vindt u geschikte bergschoenen en wandelschoenen. Ontdek ons ruim assortiment aan bergschoenen, hoge wandelschoenen en lage wandelschoenen. Bestel online op onze webshop of kom de schoenen passen in onze winkel. Twijfelt u over welke bergschoenen u nodig heeft, dan kan u langskomen in onze winkel nabij Antwerpen. Onze ervaren shopmedewerkers zullen u met een glimlach bijstaan en adviseren.