014 81 02 80

Bergschoenen in Antwerpen

Wilt u bergschoenen kopen omdat u een lange wandeling plant in Antwerpen, Vlaams-Brabant of Limburg? Dat is een goede keuze, omdat stevige schoenen belangrijk zijn voor uw comfort. De bergschoenen die u bij ons kunt kopen, gaan langer mee en horen thuis in de kast van iedere avonturier. Bij ons in Herselt vindt u diverse schoenen voor mannen en vrouwen van vooraanstaande merken. Ontdek ze hieronder!

Waarom bergschoenen kopen in Antwerpen?

Wat maakt bergschoenen bijzonder en waarom zou u deze kopen voor uw wandelingen? Bergschoenen zijn steviger dan wandelschoenen en bieden u ook een betere enkelbescherming tijdens uw wandelingen in Vlaams-Brabant, Limburg of elders. Een bergschoen geeft meer steun aan het enkelgewricht dan bijvoorbeeld een lage wandelschoen. Naargelang de ondergrond, alsook de activiteit waarvoor u de schoen gebruikt, heeft u een andere schoen nodig. Bent u benieuwd? Lees dan zeker verder!

Voorbeeld van lage schoenen

Categorisering van bergschoenen en wandelschoenen

Over het algemeen worden bergschoenen en wandelschoenen onderverdeeld in vijf categorieën. Daarbij wordt er zowel rekening gehouden met de ondergrond als met de activiteit die u ermee zal doen.

  • KLASSE A: In de eerste klasse vallen lichte wandelschoenen, die door hun soepelheid een groot loopcomfort bieden op eenvoudig terrein. Voor zomerse tochten met een lichte rugzak zijn de schoenen uit klasse A ideaal.
  • KLASSE B: In de tweede categorie vallen bergschoenen of trekkingsschoenen die geschikt zijn voor tochten in een zwaarder (rotsachtig) terrein zoals in Vlaams-Brabant en Limburg. Ze bieden een hogere bescherming, veel steun, en zijn vrij tot zeer waterdicht. Dit is een puike keuze voor meerdaagse rugzaktrekkings.
  • KLASSE C: Tot de derde klasse behoren bergschoenen voor tochten in een zwaar bergachtig terrein, met een hoge wandeltechnische moeilijkheidsgraad. Deze schoenen bieden door hun stijve schacht een uitstekende steun aan de enkels en achillespees.
  • KLASSE D: Tot de vierde categorie behoren stijgervaste klimschoenen voor alpine ondernemingen in rots, sneeuw en ijs. Met hun stevige bovenwerk en totaal stijve zool krijgen uw voeten veel meer ondersteuning.
  • KLASSE E: In de laatste categorie vinden we de expeditie klimschoen voor alpine expedities of winterklimmen (extreme koude) terug. Ze hebben dezelfde eigenschappen als de schoenen uit klasse D, maar hebben een hogere warmte-isolatie.

Ontdek de bergschoenen die u bij ons in Antwerpen kunt kopen

Of u nu gaat wandelen in het Scandinavisch hooggebergte of een korte ochtendwandeling maakt in Limburg of Vlaams-Brabant; in onze winkel te Herselt, in de provincie Antwerpen, vindt u geschikte bergschoenen en wandelschoenen. Ontdek het ruime assortiment aan bergschoenen, hoge wandelschoenen en lage wandelschoenen die u bij ons kunt kopen. Bestel online in onze webshop of kom de schoenen passen in onze winkel. Twijfelt u over welke bergschoenen u het best kunt kopen? Dan kunt u langskomen in onze winkel in de provincie Antwerpen. Onze ervaren shopmedewerkers zullen u met een glimlach bijstaan en adviseren.